ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΥΛΙΚΑ
· 1 ΚΡΟΚΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑΙΟ ΑΥΓΟ
· 1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
· 1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ
· 2 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
· 30 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
· 220 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
· 1-2 Κ.Σ. ΝΕΡΟ (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ)
· ΑΛΑΤΙ
· ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ, ΤΟ ΞΙΔΙ, ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ.
· ΚΑΘΩΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ (ΣΑΝ ΚΟΡΔΟΝΙ) ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ. (ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΣΑΝ ΛΕΠΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΧΟΥΣ 2-3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ).
· ΑΝ Η ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΗ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΑΙΩΣΟΥΜΕ.
· ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
· ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΒΑΖΑΚΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
· ΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΑΔΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου