ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Συστατικά
· 200γρ ηλιέλαιο
· 50-60γρ αυγό (1 μεγάλο)
· 15γρ λεμόνι
· 6γρ μουστάρδα
· 3γρ αλάτι
· 3γρ ζάχαρη
· 0,5γρ πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε βραστό νερό 67 βαθμούς παστεριώνουμε το αυγό για 3’ δευτερόλεπτα
2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα δοσομετρητή ή στο βάζο της μαγιονέζας από την αρχή και το αυγό προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος
3. Με το μπίμερ καπακώνουμε τον κρόκο και χτυπάμε. Μόλις ασπρίσει το μίγμα συνεχίζουμε το χτύπημα ανεβοκατεβάζοντας το μπίμερ και η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου