Σελίδες

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ 1

 

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Συστατικά

·         200γρ ηλιέλαιο

·         50-60γρ αυγό (1 μεγάλο)

·         15γρ λεμόνι

·         6γρ μουστάρδα

·         3γρ αλάτι

·         3γρ ζάχαρη

·         0,5γρ πιπέρι

Εκτέλεση

1.       Σε βραστό νερό 67 βαθμούς παστεριώνουμε το αυγό για 3’  δευτερόλεπτα

2.       Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα δοσομετρητή ή στο βάζο της μαγιονέζας από την αρχή και το αυγό προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος

3.       Με το μπίμερ καπακώνουμε τον κρόκο και χτυπάμε. Μόλις ασπρίσει το μίγμα συνεχίζουμε το χτύπημα ανεβοκατεβάζοντας το μπίμερ και η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου