ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
· 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
· 200ΓΡ ΦΕΤΑ
· 150ΓΡ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ
· 100ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
· 1 ΑΥΓΟ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)
· 100ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
· 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
· ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ (ΘΥΜΑΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ)
· ΑΛΑΤΙ
· ΠΙΠΕΡΙ
· ΦΡΕΣΚΟ ΣΚΟΡΔΟ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180Ο C ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
· ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ.
· ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.
· ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΑΡΑΚΙΕΣ.
· ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΩΣΤΕ Η ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40-50 ΛΕΠΤΑ.
· ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ
· ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ.
· ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΗ Η ΓΕΜΙΣΗ.
· ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΤΑΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 30 ΓΡ. ΤΣΕΝΤΑΡ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ.
· ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου