Σελίδες

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

 

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

·         4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

·         200ΓΡ ΦΕΤΑ

·         150ΓΡ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ

·         100ΓΡ ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

·         1 ΑΥΓΟ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

·         100ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ

·         3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ

·         ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ (ΘΥΜΑΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ)

·         ΑΛΑΤΙ

·         ΠΙΠΕΡΙ

·         ΦΡΕΣΚΟ ΣΚΟΡΔΟ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·         ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180Ο C ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

·         ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ.

·         ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.

·         ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΑΡΑΚΙΕΣ.

·         ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΩΣΤΕ Η ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40-50 ΛΕΠΤΑ.

·         ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ

·         ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ.

·         ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΗ Η ΓΕΜΙΣΗ.

·         ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΤΑΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 30 ΓΡ. ΤΣΕΝΤΑΡ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑ.

·         ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου