Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025

ΚΡΕΠΕΣ

 

Συστατικά

·         100γρ αυγά

·         42γρ ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

·         2γρ αλάτι

·         500γρ γάλα

·         250γρ αλεύρι γοχ 

·         10 γρ ζάχαρη

·         25γρ κονιάκ

·         1 βανίλια (αν κάνουμε γλυκιές)

·          Έξτρα ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

1.       Σε ένα μεγάλο μπολ ζυγίζουμε όλα τα υλικά μαζί. Το αλεύρι και το νισεστέ τα κοσκινίζουμε καθώς τα προσθέτουμε

2.       Ομογενοποιούμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο και λείο χυλό

3.       Σουρώνουμε και αφήνουμε το μίγμα για 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα

4.         Λαδώνουμε το τηγάνι και ψήνουμε.

 

Προτάσεις για αλμυρές κρέπες

1.       Κρέπα με κασέρι, μανούρι, σαλάμι αέρος, κοτομπουκιές,  ουγγαρέζα και πατάτες

2.       Κρέπα μόνο με γκούντα και ζαμπόν

3.       Κρέπα με σπανάκι και φέτα

4.       Κρέπα με κασέρι, ντομάτα, διάφορα αλλαντικά και κρεμμύδι

 

Προτάσεις για γλυκιές κρέπες

1.       Κρέπα με λεπτές φέτες μήλου, κανέλα και μέλι

2.       Κρέπα με μερέντα μπανάνα ή φράουλα

3.       Κρέπα με μερέντα και λευκή τρούφα

4.       Κρέπα με μπισκότο και μερέντα

5.       Σκέτη κρέπα με μερέντα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου